Szóval, nekiálltam a hókiflinek. Tegnap este begyúrtam a tésztát, baromi egyszerű volt. :) A tészta receptje:
- 20 dkg libazsír
- 1,5 dl laktózmentes tejföl
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg eritritol ledarálva
- 50 dkg diabetikus liszt
- Házi szilvalekvár (vagy amivel szeretnétek)
Az adott hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. (Először a száraz összetevőket alaposan elkeverjük egy tálban, majd a nedves hozzávalókat tesszük bele.) Berakjuk a hűtőbe.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Tésztánkat előzőleg kivesszük, hogy szobahőn kissé megpuhuljon, ezt érdemes betartani, mert először majd' szívinfarktust kaptam, mert amikor kivettem nagyon kemyény volt a tészta, de aztán szépen felengedett. Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtottam. 6 cm-es pogácsaszaggatóval köröket vágtam és ízlés szerinti mennyiséggel töltöttem (egy kiskanál lekvár a tésztára, egy kiskanál számba...) Félbehajtjuk, vigyázva, hogy a töltelék ki ne jöjjön, majd ujjunkkal összenyomkodjuk a tészta széleit. Sütőpapíros tepsibe téve 12 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy nagyon hamar megsül, ne égessétek meg! Még melegen ledarált erirtitolba forgattam.
Nagyon finifélének látszik. Ügyes vagy! Nekem szégyen gyalázat, Anya csinált...
VálaszTörlés