Tegnap sírvafakadtam, mert szerettem volna enni egy sütit. De ebben a nyomorék országban nem ismerik azt, hogy laktózmentes!!!! Szóval elhatázoztam, hogy magam fogok laktóz és cukor mentes dolgokat csinálni. :) Így jött a csokikrém ötlete is, mert ezzel lehet palacsintát, sütiket tölteni. Pofon egyszerű elkészíteni, kb 15 perc az egész!
Nálam fontos azt, hogy tényleg finom legyen, ne legyen "túl reformos" mert a férjem már akkor rosszul van, ha a Herbaházban az eritritolt és a különböző reform liszteket veszem (ilyenkor csak úgy forgatja a szemét :-D ) és csak sutyiban szoktam azzal főzni, mert persze ha nem tudja, megeszi....De ha lebukom, akkor fintorog, és egyből félretolja a kaját, hogy nem jóóóóó.....
Továbbá, a legfőbb bajom, hogy annyi recept van a neten, és 90% szar, mert vagy az arányok nem jók, vagy a végeredmény ehetetlen. :)
A recept (az eredeti):
100g mogyoró (török)
75g kókuszzsír
75g 81%-os étcsokoládé (22,8gCH/100g)
20g kókusztejpor
50g cukornak megfelelő folyékony édesítőszer
Először sütőben megsütöm a mogyorót, 150 fokon, 15 percig, alul-felül sütés módban. Amíg sül, elkészítem a többit.
Nos, lementem a boltba, és elszörnyedtem, hogy 100 g kókusztejpor nyóccá forint, ezért vettem kókuszreszeléket és kávédarálóban ledaráltam, finom por állagú lett! Tráláláááááá, kész a Kretty féle kókusztejpo, kb 50 Ft-ért. Szupcsi!
Kókusztejpot álá Kretty |
Nos, az eredmény: nekem nagyon csokis, még így is. Ezért sütibe rakva hígítani fogom, szerintem laktózmentes tejszínnel, de azt majd még kitalálom.
Hűtőbe rakva megszilárdul. Palacsintába szerintem nagyon finoooom lesz!
ez nem csak szerű, hanem az! :p biztos fini lett:)
VálaszTörlés